Ezek alapján (Gyorsaság, Alapanyagok, Beszerezhetőség, Sokféleség) osztályoztuk az ötleteinket, így neked csak ki kell választanod, hogy melyik jön a legjobban adott pillanatban!
Lássuk az Okoskonyha TOP 5 vendégváró receptjét!
Ha van még pár óránk a vendégség kezdetéig és biztosra szeretnénk menni, érdemes saját sütésben gondolkodni. Ennek az isteni keksznek pár órát pihennie kell az összeállítás és a sütés között, cserébe csupán pár, könnyen beszerezhető alapanyagból áll és a tetején lévő szórással még sokszínűbbé tehetjük (szó szerint! :) ).
Kattints ide a receptért.
Ha már sütésre adod a fejed, ajánljuk figyelmedbe fokhagymás scone-unkat, mexikói krémes párnácskáinkat és a mindig népszerű sajtszószos csigánkat is. Bármelyiket is készíted, hidd el, nem csak illedelmességből fogják az egekig dicsérni!
Ha a teljes tortilla összeállításáról beszélnénk, akkor itt is jelentősen csökkenne a gyorsaságra adott pontszám, de akkor most elmondjuk, mitől nagyszerű ez az ötlet:
neked csak az előkészítést kell elvégezned, az összeállítást bízd a vendégekre.
Ezzel egyrészt a munka nagy részét is áttestálod, másrészt garantált, hogy mindenki csak azt tesz a sajátjába, amit szeretne, így igazán a saját ízlésére szabhatja ezt a fogást.
Itt találsz egy alap, sertéshúsos-salátás recept-et, de nyugodtan térj el tőle, és válassz olyan alapanyagokat, amik illenek a fogáshoz és szerinted a vendégeid kedvére lesznek. Tedd az összes hozzávalót kis tálakban az asztal közepére, innen mindenki maga töltheti meg a saját tortilláját. Az összetevők nagy részét tárolhatod otthon a fiókban vagy a kamrában, és csak akkor kell előkapnod, amikor élesedik a vendéghelyzet!
A többi ajánláshoz képest itt egy kicsit több munkára lesz szükség, de ez is csak a fasírt összeállítását, a krémek összefőzését és a zöldségek felszeletelését jelenti, szóval nem érdemes megijedni.
Ráadásul a végeredmény olyan sokszínű, hogy egész biztosan mindenki megtalálja a kedvencét!
Kattints ide a receptért!
Vendégváró, fokhagymás-bolognais falatjaink receptje rendkívül kevés és könnyen beszerezhető alapanyagból áll össze, sőt, a nagyrészük (MAGGI Bolognai szósz , fokhagyma, olívaolaj) hosszan eltartható. Ráadásul, mivel olajon átpirítjuk, akár nem teljesen friss pékáruból is elkészítheted.
Ami az egyik oldalról előnye (kevés hozzávaló), a másik oldalról akár probléma is lehetne (ha valaki nem szereti, nem tud, mit enni), de szerencsére a paradicsomos szószok és a fokhagymás ízek nagy népszerűségnek örvendenek, így talán senki nem marad éhen a vendégség alatt.
A sokszínűségre itt sem lehet panaszunk, hiszen
A tapas tál összeállításánál az egyetlen kihívás a jó minőségű, friss alapanyagok beszerzése, amire lehet, hogy a sarki közért nem alkalmas teljesen, de a legközelebbi hipermarket már egész biztosan. Szóval vegyük is célba, útközben képzeljük magunkat a napsütötte Spanyolország tengerpartjára, koncentráljunk a hasunkra, és amit megkívánunk, mehet a kosárba. Persze, azért érdemes észnél lenni, és bár fontos, hogy mindenki találjon kedvére valót a hozzávalók között, de arra is vigyázzunk, hogy ne vásároljuk túl magunkat, mert ez könnyen az étel kidobásához vezethet.
A mi tuti tapas listánk valahogy így néz ki:
Ha összeszedted a hozzávalókat, fogj egy vágódeszkát és rendezd el rajta a finomságokat. Ha van kedved és időd, készülhetsz akár saját magad készítette sült kolbászkákkal is. Ezek után egész biztos lehetsz abban, hogy többé egy vendég sem lesz váratlan s